Нарада та тренування з радіаційної безпеки за участі головного державного санітарного лікаря України Ігора Кузіна


На виконання Плану реагування на радіаційні аварії на ВП «Запорізька АЕС» територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Дніпропетровської області під керівництвом заступника голови Дніпропетровської ОВА Олександра Красноока, за участі головного державного санітарного лікаря України Ігора Кузіна, 30.08.2022 проведено спеціальне тренування та сумісна нарада за темою «Порядок проведення евакуаційних заходів у разі радіоактивного забруднення території Дніпропетровської області внаслідок aвapії на Запорізькій AEC».

У заході прийняли участь фахівці ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» під керівництвом генерального директора установи Сергія Вальчука.

З метою відпрацювання алгоритму реагування на надзвичайні ситуації фахівцями групи радіаційного спостереження і дозиметричного контролю ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» відпрацьована ситуація у разі виникнення радіаційної небезпеки, а саме: проведення дозиметричного контролю населення на шляхах евакуації після проведення дезактивації службою ДСНС.

У ході тренування були задіяні прилади типу СРП-68 та ДКС-96 з сцинтиляційним детектором для швидкого виявлення рівнів забруднення. Фахівці групи оснащені відповідними засобами індивідуального захисту та обладнанням. Були відпрацьовані алгоритми взаємодії з іншими службами та відомствами, в т.ч. з Головним управлінням ДСНС України у  Дніпропетровській області та з КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ДОР.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email