Про лабораторні дослідження грунту в місцях зберігання відходів та безпосередньо промислових відходів.


normal_17082006516

Згідно статті 17 Закону України «Про відходи» суб’єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами зобов’язані визначити склад і властивості відходів що утворюються, ступень їх небезпечності для навколишнього природного середовища та здоров’я людини.

Згідно статті 17 Закону України «Про відходи» суб’єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами зобов’язані визначити склад і властивості відходів що утворюються, ступень їх небезпечності для навколишнього природного середовища та здоров’я людини, які підлягають затвердженню у встановленому законом порядку.

Токсикологічна та санітарно-гігієнічна лабораторії ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» здійснює дослідження промислових відходів  та грунту у місцях зберігання відходів, вплив місць зберігання відходів та атмосферного повітря та водоносний горизонт.

Згідно наказу міністерства охорони навколишнього природнього середовища та ядерної безпеки України  від 17.02.99 №41 показники вмісту хімічних речовин можуть використовуватись для розробки та складання реєстрових карт об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів та подальшому використанню для визначення класів небезпеки відходів.

Дослідження впливу місць зберігання відходів може бути використано для складання паспортів місць видалення відходів (МВВ), що передбачено інструкцією про зміст і складання паспорту місць видалення відходів, затвердженою  наказом міністерства охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки України від 14.02.1999р. №12.

Запрошуємо до співпраці підприємства, установи та організації, діяльність яких пов’язана з утворенням, зберіганням, утилізацією та захороненням відходів, з питань їх дослідження та подальшої класифікації та паспортизації.

 

Автор:   Свиридов В.І. – лікар ВОСГД

Print Friendly, PDF & Email