Фахівці Державної установи «Дніпропетровський обласний центр контроля та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» прийняли активну участь у Міжнародному симпозіумі зі зменшення біологічної загрози (IBTRS 2021), який відбувся в онлайн режимі з 29 червня по 2 липня 2021 року.


Міжнародний симпозіум зі зменшення біологічної загрози (IBTRS 2021) відбувся в онлайн режимі  з 29 червня по 2 липня 2021 року

У роботі  Міжнародного симпозіуму зі зменшення біологічної загрози (IBTRS 2021), який відбувся в онлайн режимі  з 29 червня по 2 липня 2021 року прийняли участь фахівці науково – дослідних інститутів, обласних  центрів контроля та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я  України, медичних вузів, медичних академій післядипломної освіти, ветеринарних та аграрних вузів та закладів охорони здоров’я. Протягом  чотирьох днів Міжнародного Симпозіуму було представлено більш як 30 усних доповідей та понад 150 постерів на теми :

Біобезпека і біозахист ;

Зоонози/ зооонозні захворювання ;

Інфекційні хвороби людини і тварин;

Громадське здоров’я;

Емерджентні інфекційні захворювання ;

Діагностика, епіднагляд за COVID-19 та громадське здоров’я;

Ветеринарна медицина і хвороби тварин ;

«Єдине здоров’я »(розробка політики, біонагляд).

Метою Міжнародного симпозіуму було підвищення рівня біобезпеки та біозахисту, сприяння поширенню концепції «Єдиного здоров’я» в Україні, розвитку знань в галузі епідеміологічного нагляду, а також покращенню розуміння ризиків виникнення захворювань.

Міжнародний симпозіум в рамках концепції  «Єдине здоров’я»  за підтримки Програми зменшення  біологічної загрози  (ПЗБЗ)  в Україні організовано як одну із складових Програми з написання наукових робіт (ПННР ), що була впроваджена в рамках Програми зменшення біологічної загрози  (ПЗБЗ) Агентства зменшення загрози (АЗЗ). Міжнародний симпозіум дозволив представити  результати науково – дослідних робіт, що проводяться в Україні, а також сприяти співпраці та порозумінню учасників у виконанні наступних досліджень.

Міжнародний  симпозіум проведено за участю   міжнародних експертів, які працювали як модератори і редколегія, та оцінювали кожну представлену усну та постерну презентацію, команди ПННР.

В рамках Міжнародного симпозіуму фахівці ДУ «Дніпропетровський обласний центр контроля та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я  України» презентували  2 усні  доповіді та 16  постерних презентацій, виконаних фахівцями Установи та його відокремлених структурних підрозділів. Під час усних доповідей та  постерних презентацій фахівці  ДУ «Дніпропетровський обласний центр контроля та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я  України»  приймали участь  в обговоренні виступів та відповідали на питання.

 

Шамичкова Г.Р. – завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій ВДБФ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ »

Print Friendly, PDF & Email