Пам’ятаємо про важливість вакцинації проти COVID-19!


Захистимося разом: вакцини працюють!

Захистимося разом: вакцини працюють!

У неділю 18 липня 2021 року в Україну доставили 2 млн доз мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna.

Вакцина надана урядом США через глобальну ініціативу COVAX. Отримана вакцина призначена для щеплення організованих колективів та професійних груп із попередніх етапів вакцинації. Протягом трьох діб вакцина буде доставлено до кожної області.

Розроблена американською компанією Moderna мРНК-вакцина схвалена ВООЗ для екстреного застосування.  Це значить, що після повного курсу щеплення нею також можна буде отримати міжнародний сертифікат про проведення вакцинації. Повний курс щеплення передбачає введення двох доз вакцини з інтервалом у 28 днів.

За даними ЮНІСЕФ мРНК-вакцини Moderna потребують особливих умов транспортування та зберігання – за температури від -50°C до -15°C.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням правильного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Не зволікайте, звертайтесь до сімейного лікаря, у пункти щеплення, центри вакцинації та отримайте свій захист від коронавірусної хвороби.

Візьміть з собою на щеплення батьків, бабусь, дідусів, адже це запорука того, що на свята ви зможете збиратися всією родиною, а не лише онлайн!

Нагадуємо, найкраща вакцина та, що вже введена в організм та працює для вашого захисту. Усі вакцини, які є в Україні ефективні і дозволені ВООЗ до екстренного використання.

Наразі продовжують нарощуватися темпи вакцинації, щоб захистити  якомога більше українців.

Загалом від початку вакцинації станом на 19.07.2021р.:

  • в Україні проти COVID-19 було вакциновано:
  • першою дозою – 2 667521 людей (у т.ч. за останню добу – 28582)
  • другою дозою – 1 431362 людей (у т.ч. за останню добу – 253485).
  • В Дніпропетровській області вакциновано:

– першою дозою  –  225 868  людей (у т.ч. за останню добу – 1717);

– другою  дозою – 117 595 людей (у т.ч. за останню добу – 16520).

Захищайте себе та членів своєї сім’ї – вакцинуйтеся !

 

Кузьменко О.В. – завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ».

Print Friendly, PDF & Email