Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 07.09.18р. по 13.09.18р.


На звітному тижні (з 07.09.18р. по 13.09.18р.) стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 319 випадків (показник на 100 тисяч населення 9,6), що на рівні минулого тижня.

В м.Дніпро зареєстровано резонансний спалах гострої кишкової інфекції серед учнів КЗО «Середня загальноосвітня школа №62» ДМР» (вул.Будівельників, 26). Станом на 1400 14.09.2018р. за медичною допомогою звернулося 23 дитини, на які отримані екстрені повідомлення. Разом з тим, симптоми гострої кишкової інфекції відмічали також інші учні ти працівники школи. Організовано та проводиться епідеміологічне розслідування, лабораторні дослідження проб біоматеріалу, харчових продуктів, довкілля     з метою встановлення причин спалаху. Протиепідемічні заходи тривають.

В м.Новомосковськ проведені протиепідемічні, медичні та профілактичні заходи у зв’язку із отриманням підозри на холеру у мешканця м.Новомосковськ, який у серпні поточного року відпочивав в м.Бердянськ. За результатами лабораторних досліджень та клінічного обстеження встановлено уточнений діагноз: «Гостра кишкова інфекція, викликана холерним вібріоном 01 групи, серовару Огава, нетоксигенний штам».

За даними лабораторного моніторингу на звітному тижні в 2-х пробах води відкритих водоймищ, розташованих на території Дніпропетровської області, виділено нетоксигенний штам холерного вібріону: м.Дніпро (р.Дніпро, КЗК «Парк культури та відпочинку Придніпровський), Дніпровський район (р.Кільчень, зона відпочинку м.Підгороднє в районі    вул.Залізнодорожна).

За звітний тиждень у Дніпропетровській області на кір захворіло 2 осіб. Всього у поточному році (станом на 14.09.2018р.) за первинними діагнозами по області зареєстровано 930 випадків захворювання на кір (показник захворюваності на 100 тисяч населення 27,9 знаходиться на високому рівні). Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих – 52% (477 випадків). Основна причина виникнення захворювань – відсутність у 80% захворілих щеплень проти кору.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулось 9 осіб (показник захворюваності на 100 тисяч населення 0,3) проти 7 осіб (показник 0,2) на попередньому тижні.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 12 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

Василевська І.С.

Print Friendly, PDF & Email