Державна установа «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» прийняла активну участь у семінарі «Нагляд за переносниками трансмісивних інфекційних захворювань в польових умовах: відбір та транспортування зразків з основами ГІС технологій», який в рамках реалізації концепції «Єдине Здоров’я» був організований та проведений компанією «Блек енд Вітч/Метабіота» з 14.05. по 18.05.2018 р. в м. Харків.


Семінар «Нагляд за переносниками трансмісивних інфекційних захворювань в польових умовах: відбір та транспортування зразків з основами ГІС технологій» в рамках реалізації концепції «Єдине Здоров’я» відбувся у м. Харків  з 14.05.2018 р. по 18.05.2018 року

ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляє, що з 14.05 по 18.05.2018 року в рамках реалізації концеції «Єдине Здоров’я»  за підтримки Програми залучення до спільної біологічної діяльності (ПЗСБД ) в Україні  у м. Харків   відбувся  семінар на тему «Нагляд за переносниками трансмісивних інфекційних захворювань в польових умовах: відбір та транспортування зразків з основами ГІС технологій»

У роботі семінару «Нагляд за переносниками трансмісивних інфекційних захворювань в польових умовах: відбір та транспортування зразків з основами ГІС технологій» прийняли участь більш  15 установ  Міністерства охорони здоров’я та ветеринарної  медицини, а саме: ДУ «Центр громадського здоров’я», ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України», ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України», ДУ «Київський обласний лабораторний центр МОЗ України»,  ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України», ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України»,  ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України», ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України», ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України»,  ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України», ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» та інші.

Міжнародний експерт, який провів теоретичні та практичні навчання – Анна Гібсон, Ph.D.

Цей семінар був розроблений  та проведений  у відповідь на чисельні прохання українських реципієнтів про надання навчальних тренінгів з відбору та транспортування проб в польових умовах і гарантування відповідності робіт в польових умовах відповідним протоколам біобезпеки та біозахисту. Навчання було проведено за участю міжнародних  наукових експертів, включало теоретичну частину та заняття в польових умовах.
 Метою семінару «Нагляд за переносниками трансмісивних інфекційних захворювань в польових умовах: відбір та транспортування зразків з основами ГІС технологій» було підвищення рівня біобезпеки та біозахисту, сприяння поширенню концепції «Єдиного здоров’я» в Україні, розвиток знань в галузі епідеміологічного нагляду, а також покращення розуміння ризиків виникнення захворювань.

За результатами активної участі у семінарі  на тему «Нагляд за переносниками трансмісивних інфекційних захворювань в польових умовах: відбір та транспортування зразків з основами ГІС технологій» фахівець ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» одержав сертифікат.

 

Виконавці: Шамичкова Г.Р. – завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій ВДБФ ДУ “Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України”, Скубенко Н.В. – біолог лабораторії особливо небезпечних інфекцій ВДБФ ДУ “Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України”

Print Friendly, PDF & Email