Участь спеціалістів Дніпропетровського обласного ЦКПХ у Національному тренінгу «Холодовий ланцюг та логістика вакцин»


На рівні держави  важлива увага приділяється питанню дотримання «холодового ланцюга» при зберіганні, транспортуванні та використанні вакцин, як  одного з головних складових імунопрофілактики.

 Вимоги до функціонування холодильного обладнання, його обслуговування, проведення   дистанційного контролю за температурних режимом при зберіганні вакцин, температурне картографування холодових кімнат, виявлення дітей з «нульовою» дозою вакцин  та багато інших питань обговорювались на Національному тренінгу «Холодовий ланцюг та логістика вакцин», який відбувся у м. Києві 26-27 березня 2024 року.

Робота дистанційного приладу по здійсненню контролю за температурою в холодових камерах для вакцин ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ»  на тренінгу продемонстровано, як позитивний приклад надійного та ефективного управління вакцинами та холодовим ланцюгом.

Захід організовано МОЗ України, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» та  проведено за підтримки міжнародної організації ЮНІСЕФ в Україні.

У тренінгу прийняли участь спеціалісти відділу імунопрофілактики ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ»: завідувач Валентина Портних та лікар-епідеміолог  Олена Портняга, які у подальшому, як  регіональні тренери будуть навчати медичних працівників закладів охорони здоров’я питанням логістики та управління вакцин.

Print Friendly, PDF & Email