Святкові дні: харчуємось корисно


Наші традиції майже завжди передбачають безліч святкових зустрічей і урочистостей. Зимові свята — це час застіль. Завжди смачно, але часто ще й шкідливо.

Салати з майонезом, жирні страви, різні види бутербродів, солодкі десерти — звучить дуже апетитно. Проте якщо споживати все це у великих кількостях, організм вам точно не подякує.

      Тривале переїдання може перетворитися у звичку. А це збільшує ризик виникнення неінфекційних захворювань, попереджають лікарі.

Надаємо декілька порад як не переїсти на свята та чим можна замінити шкідливу їжу.

Як уникнути переїдання?

  • Шкідливо не їсти цілий день перед застіллям, а потім споживати багато страв за один раз: це приведе до додаткового навантаження на органи травлення.
  • Їжте повільно та зосереджено, це допоможе сповна насолодитися їжею, відчути її смак та зрозуміти, що ви наїлися.
  • Пийте більше води. Не зловживайте газованими, солодкими та алкогольними напоями.

Наповніть святковий стіл здоровими стравами:

        –     Використовуйте в рецептах багато овочів

   і цільнозернових продуктів

  • Обирайте нежирне м’ясо птиці або рибу

       –      Салати заправляйте рослинними оліями

  • Не зловажайте десертами

       –      Обмежте споживання оброблених продуктів

  • Навіть у період новорічних свят не забувайте

про тарілку здорового харчування!

Джерело: заінформацією Міністерства охорони здоров’я України та https://www.facebook.com/actforhealth.in.ua/

Print Friendly, PDF & Email