Наші традиції майже завжди передбачають безліч святкових зустрічей і урочистостей. Зимові свята — це час застіль. Завжди смачно, але часто ще й шкідливо.
Салати з майонезом, жирні страви, різні види бутербродів, солодкі десерти — звучить дуже апетитно. Проте якщо споживати все це у великих кількостях, організм вам точно не подякує.
Тривале переїдання може перетворитися у звичку. А це збільшує ризик виникнення неінфекційних захворювань, попереджають лікарі.
Надаємо декілька порад як не переїсти на свята та чим можна замінити шкідливу їжу.
Як уникнути переїдання?
- Шкідливо не їсти цілий день перед застіллям, а потім споживати багато страв за один раз: це приведе до додаткового навантаження на органи травлення.
- Їжте повільно та зосереджено, це допоможе сповна насолодитися їжею, відчути її смак та зрозуміти, що ви наїлися.
- Пийте більше води. Не зловживайте газованими, солодкими та алкогольними напоями.
Наповніть святковий стіл здоровими стравами:
– Використовуйте в рецептах багато овочів
і цільнозернових продуктів
- Обирайте нежирне м’ясо птиці або рибу
– Салати заправляйте рослинними оліями
- Не зловажайте десертами
– Обмежте споживання оброблених продуктів
- Навіть у період новорічних свят не забувайте
про тарілку здорового харчування!
Джерело: заінформацією Міністерства охорони здоров’я України та https://www.facebook.com/actforhealth.in.ua/