Моніторинговий візит головних державних санітарних лікарів Дніпропетровської та Луганської областей до дитячої точки «Спільно» ЮНІСЕФ


Сьогодні, 28.04.2023р. генеральний директор ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» Сергій ВАЛЬЧУК та генеральний директор ДУ «Луганський ОЦКПХ МОЗ» Володимир ЖДАНОВ відвідали  точку «Спільно» ЮНІСЕФ, яка розташована у місті Дніпро, вул. Виконкомівська, 12А. У цій локації тривають заходи з промоції вакцинації, включно по 30 квітня 2023р.

У ході моніторингового візиту головні державні санітарні лікарі Дніпропетровської та Луганської областей поспілкувались з комунікаційним менеджером ЮНІСЕФ Юрієм Думою, старшим адміністратором дитячої точки «Спільно» Дар’єю Савченко, медиками вакцинальної бригади КП «ЦПМСД № 2» (генеральний директор Ольга Ральченко)  у складі сімейного лікаря Надії Осаєнко та сімейної медичної сестри Ольги Буйнецької. У розмові також взяли участь провідні фахівці ВСП «Дніпровський РВ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ»: завідувач відділу епідеміологічних досліджень Наталя Інякіна та лікар-інтерн Юлія Родіонова. Під час зустрічі обговорювались питання взаємодії та координації зусиль різних установ у спільній роботі з профілактики вакцинокерованих інфекцій серед дитячого та дорослого населення Дніпропетровської області.

Наразі, в рамках Українського тижня  імунізації, який відбувається одночасно з Всесвітнім та Європейським тижнями імунізації, в точках “Спільно” ЮНІСЕФ можна не тільки щепитися, але і прослухати  мінілекції,  взяти участь у вікторинах, під час яких діти, а також їх батьки  дізнаються корисну інформацію про те, як запобігти інфекційним хворобам, про важливість дотримання Календаря профілактичних щеплень, пояснюється дітям в ігровій формі  які саме вакцини вчать організм захищатись від інфекцій. 

Головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області Сергій Вальчук наголошує: «Щеплення – рятують життя. Вакцинація проти інфекційних хвороб спільна відповідальність кожного”.  Власним прикладом Сергій Вальчук продемонстрував це, щепившись 2-ю бустерною дозою проти COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email