ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» прийняла активну участь у тренінгу «Теоретичні та практичні аспекти впровадження заходів інфекційного контролю при вакцинації від COVID-19»


         Фахівці ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб ОЦКПХ МОЗ України» прийняли активну участь у тренінгу «Теоретичні та практичні аспекти впровадження заходів інфекційного контролю при вакцинації від COVID-19», який відбувся з 12.12.2022 по 13.12.2022 року та 14-15.12.2022 року у м. Ужгороді Закарпатської області.

Захід було організовано та проведено в рамках впровадження проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні».

Метою тренінгу було  обговорення теоретичних та практичних компонентів досвіду впровадження інфекційного контролю при організації та проведенні вакцинації від COVID-19 в пунктах вакцинації, розташованих в закладах охорони здоров’я, центрах масової вакцинації населення, а також при проведенні виїздних вакцинальних сесій мобільними бригадами.

Під час проведення  тренінгу були обговорені сучасні тенденції розвитку епідемічного процесу COVID-19, розглянуті компоненти інфекційного контролю при організації та проведенні вакцинації від COVID-19, ознайомлення з міжнародними та національними підходами щодо впровадження заходів з ІК, наведені приклади застосування заходів ІК на практиці в регіонах.

З презентаціями виступили представники ОЦКПХ МОЗ України та закладів охорони здоров’я  більш 10  областей  України.

За результатами навчання на тренінгу «Теоретичні та практичні аспекти впровадження заходів інфекційного контролю при вакцинації від COVID-19»  учасники тренінгу успішно пройшли  тестування   для отримання сертифікатів про участь у заході.

 

Виконавець: завідувач відділенням особливо небезпечних інфекцій відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ». ШАМИЧКОВА Галина

 

Print Friendly, PDF & Email