Про отримання сучасного обладнання


В бактеріологічну лабораторію відділу досліджень біологічних факторів ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за підтримки Центру громадського здоров’я МОЗ України отримано мікробіологічний аналізатор BIOMIC V3.

Програмно-апаратний комплекс BIOMIC V3, розроблений компанією Giles Scientific Inc. (Каліфорнія, США) з використанням технології цифрової обробки зображень, призначений для автоматизації зчитування та інтерпретації результатів тестів на чутливість до антибіотиків та ідентифікації мікроорганізмів (бактерій, грибів, дріжджів) за допомогою поширених наборів/панелей (стрипів). Аналізатор забезпечує видачу експертного заключення на визначення збудників та їх чутливість до антибактеріальних препаратів, в т.ч.  визначення мінімальних інгібуючих концентрацій за допомогою Е-тестів.

Мікробіологічний аналізатор BIOMIC V3 проводить остаточну обробку одержуваних зображень з подальшою передачею, роздрукуванням, архівуванням та статистичним аналізом даних.

За допомогою цього приладу фахівці Державної установи «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» можуть здійснювати автоматичний підрахунок колоній на будь яких агарах та фільтрах, диференціацію за кольором та розміром, проводити ідентифікацію мікроорганізмів, облік результатів на чутливість до антимікробних препаратів тощо.

Результати, отримані за допомогою  BIOMIC V3 допоможуть лікарям медичних закладів вибирати найбільш активні, найменш токсичні та найдешевші антимікробні препарати, що покращить якість медичного обслуговування населення.

Нове обладнання підвищить швидкість та якість проведення бактеріологічних досліджень та розширить професійні можливості лікарів-бактеріологів ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ».

 

Виконавець: лікар бактеріолог ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» ДИКЛЕНКО Тетяна.

Керівництво: в. о. заступника генерального директора ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» РЕЗВИХ Валентина.

Print Friendly, PDF & Email