Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 03.06.16р. по 09.06.2016р.


На 23-му тижні 2016 року (з 03.06.16р. по 09.06.2016р.) в Дніпропетровській області зареєстровано 199 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію проти 169 випадків за попередній тиждень. Захворюваність зросла на  17,7%.

У місті Дніпро зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції, внаслідок якого, станом на 10.06.16р. постраждало 14 осіб, у т.ч. одна дитина. Захворювання пов’язані з вживанням захворілими шаурми (курячого м’яса в лаваші), придбаної в кіоску «Шаурма» (на житловому масиві Тополя-1). Фахівцями ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проведено епідеміологічне розслідування з відбором проб біоматеріалу, довкілля, сировини, продукції. Причиною, що сприяла виникненню спалаху, стали порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, порушення технології приготування страви в кіоску «Шаурма». Протиепідемічні заходи тривають.

Групових випадків та спалахів захворювання на вірусний гепатит не зареєстровано. В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулось 11 осіб проти 13 осіб на попередньому тижні – захворюваність знизилась на 2 випадки.

Серед тварин зареєстровано 2 випадки сказу в Покровському районі. Всі контактні (18 людей) отримують антирабічне лікування (профілактичні щеплення проти сказу).

Госпіталізовано з підозрою на отруєння грибами 4 особи.  У всіх випадках постраждалими вживалися дикорослі гриби, які самостійно збиралися та готувалися в домашніх умовах.

За медичною допомогою звернулося та госпіталізовано 2 особи з захворюванням на ботулізм. На попередньому тижні випадки захворювання ботулізмом  не  реєструвалися.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 11–13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

Print Friendly, PDF & Email