ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ” продовжує позачергові обстеження працівників харчоблоків дитячих закладів освіти


Відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 07.10.2021 р. №15 «Щодо організації проведення позачергових обстежень працівників харчоблоків закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, дитячих будинків-інтернатів у зв’язку погіршення епідемічної ситуації» та у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації щодо гострих кишкових інфекційних захворювань у дитячих закладах освіти фахівцями   ДУ «Дніпропетровський  обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (далі – Центр) були проведені позачергові (раптові) лабораторні обстеження працівників харчоблоків дитячих закладів освіти на наявність носійства патогенного стафілококу.

Станом на 15.11.2021 р. обстежено майже 2 тисячі працівників харчоблоків у 544-х дитячих закладах (заклади дошкільної освіти, заклади загальної середньої освіти, дитячі інтернатні заклади та інші).

Під час обстежень, у 268 працівників виявлено патогенний стафілокок (14%). Дані працівники направлені на консультацію в заклади охорони здоров’я для призначення відповідної санації та вирішення питання щодо їх подальшого допуску до роботи.

З приводу позитивних випадків Центром проінформовано територіальні підрозділи охорони здоров’я, освіти та науки, місцеві управління Держпродспоживслужби. Інформація направлена в МОЗ України.

Робота триває.

 

 

Print Friendly, PDF & Email