Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 21.02.20р. по 27.02.20р.


На звітному тижні (з 21.02.20р. по 27.02.20р.) випадків надходження екстрених повідомлень щодо підозри або захворювання на коронавірусну інфекцію (2019-nCoV) у Дніпропетровській області не зареєстровано.

За медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів області з приводу гострих респіраторних вірусних захворювань звернулося 15,9 тисяч осіб (захворюваність на 100 тисяч населення складає 496,23). У порівнянні з попереднім тижнем захворюваності знизилась на 24%. Епідемічний поріг по області не перевищено. На 6 адміністративних територіях області (із 34) перевищено епідемічні рівні захворюваності від 8,2% в м. Марганець, до 1,5 рази в м. Покров.  Питома вага дітей в загальній структурі захворілих ГРВІ по області складає 61%. Всього госпіталізовано 624 особи, з них 450 дітей. З початку сезону зареєстровано 2 лабораторно підтверджених випадки смерті від грипу. Всього проти грипу щеплено 21,6 тисячі осіб.

На звітному тижні випадки кору не реєструвались.

Стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 150 випадків (показник захворюваності на 100 тисяч населення 4,68), що на 35% вище попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 69%.

Зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед учнів Комунального закладу «Навчально-вихований комплекс «Гімназія №11-спеціалізована школа з поглибленим вивченням іноземних мов І ступеня – дошкільний навчальний заклад «Еврика» Кам’янської міської ради». Загальна кількість захворілих під час спалаху – 9 дітей. В ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» встановлено етіологічний збудник спалаху – норовірус. З приводу спалахової захворюваності проінформовано  Кам’янське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, департаменти охорони здоров’я, освіти і науки ОДА, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровської області. Організовано протиепідемічні заходи.

Зареєстровано 11 випадків захворювання на вірусний гепатит (показник на 100 тисяч населення 0,34) проти 13 випадків (показник 0,41) на попередньому тижні.

Згідно повідомлення Дніпропетровського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф від 27.02.2020р. зареєстровано факт розпилення перцевого газу в КЗО СЗШ №69 по вул. С.Ковалевської, 86а м.Дніпро, 18 дітей визнані постраждалими.

ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» до розслідування цього випадку та проведення лабораторних досліджень не залучалась.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 14 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

Василевська І.С.     

   Кузьменко О.В.

   Євсєєв С.І.

   Левченко Ю.О. 

   Прокопчук Н.В.   

Print Friendly, PDF & Email