Участь головного державного санітарного лікаря Дніпропетровської області  Сергія Вальчука у нараді, присвяченій презентації результатів дослідження добробуту дітей в Україні «Індекс майбутнього»


07.03.2024р. генеральний директор Дніпропетровського обласного ЦКПХ, головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області Сергій ВАЛЬЧУК прийняв участь у заході, присвяченому презентації результатів дослідження добробуту дітей в Україні «Індекс майбутнього», що розроблені за ініціативи Olena Zelenska Foundation / Фундація Олени Зеленської та Kyiv School of Economics за підтримки UNICEF Ukraine.

      Під час зустрічі із Міністром охорони здоров’я України Viktor Liashko керівники центрів контролю та профілактики хвороб та очільники департаментів охорони здоров’я ОВА проаналізували отримані результати дослідження стосовно добробуту дітей. Результати комплексної оцінки «Індекс майбутнього» мають стати основою для розробки державної політики та прийняття управлінських рішень, які зроблять умови життя дітей в Україні кращими та безпечнішими.

      У ході зустрічі розглядався ряд пріоритетних питань щодо вакцинальних кампаній, ментального здоров’я та інші питання  охорони здоров’я молоді, як невід’ємного компоненту процвітання країни.

      Дифтерія, правець та кашлюк є індикаторними інфекційними захворюваннями в цьому дослідженні. Але показники України щодо охоплення вакцинацією проти дифтерії-правця-кашлюку суттєво нижчі, ніж у країнах ЄС. Захист дітей від вакцинокерованих хвороб є спільною відповідальністю. Створення колективного імунітету допоможе вчасно захистити дитяче населення від вакцинокерованих хвороб, зменшить ризики виникнення спалахів та сприятиме загальному добробуту українського суспільства.

      У подальших спільних планах – розробка державної політики та прийняття управлінських рішень, що мають поліпшити умови життя дітей в Україні.

Print Friendly, PDF & Email