Навчальний тренінг «Базовий курс з управління надзвичайними ситуаціями в галузі громадського здоров’я»


Фахівці ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України» та його відокремлених структурних підрозділів  з 18 по 22 грудня 2023 року прийняли активну участь  у навчальному тренінгу «Базовий курс з управління надзвичайними ситуаціями в галузі громадського здоров’я», який проходив у місті Києві.

Захід був організований та  проведений  Центром громадського здоров’я МОЗ України та Міжнародним навчальним та освітнім центром охорони здоров’я (І- ТЕСН, Університет Вашингтон) за підтримки центру контролю за захворюваннями США).

 Мета заходу: підвищити професійний рівень фахівців регіональних ЦКПХ  щодо  орієнтації з питань реагування на надзвичайні ситуації, управління надзвичайними ситуаціями у галузі громадського здоров’я, опрацювання практичних навичок реагування у випадку виявлення надзвичайні ситуації з хімічними, біологічними та ядерними загрозами.

 Відповідно до програми тренінгу, учасників ознайомили з наступними питаннями:

– визначення основних суб’єктів реагування на назвичайні ситуації, 

– опрацювання нормативної бази в управлінні надзвичайними ситуаціями;

– дані визначення хімічної, біологічної, радіаційної, ядерної небезпеки;

– описанням циклу готовності до надзвичайних ситуацій та реагування на надзвичайні ситуації;

– ознайомлення з завданнями складом, управлінням і рівнями функціональної підсистеми забезпечення санітарно- епідеміологічного благополуччя населення єдиної державної системи цивільного захисту на національному та субнаціональному рівнях;

-визначення важливості співпраці під час надзвичайних ситуацій у сфері громадського здоров’я;

– обговорення багаторівневої координації під час надзвичайних ситуацій у сфері громадського здоров’я.

Отриманий досвід буде використано при проведенні учбово – тренувальних занять  з реагування на хімічну, біологічну, радіаційну та  ядерну небезпеку.

Виконавці: Валерія МАКАРОВСЬКА – завідувач відділу відділу моніторингу, комунікації та реагування на небезпеки, Галина ШАМИЧКОВА – завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій, ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ»

Print Friendly, PDF & Email