ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЯКІСТЬ ПИТНОЇ ВОДИ НА ТЕРИТОРІЇ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ( за період з 21.04.2023 по 27.04.2023)


ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» здійснює щоденний лабораторний  контроль якості та безпечності питної води на території області  в межах  соціально – гігієнічного  моніторингу.  

Державна установа  «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»  на період воєнного стану в країні продовжує здійснювати  щоденний лабораторний  контроль якості та безпечності  питної води за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками на території області  в межах  соціально – гігієнічного  моніторингу.
За період з 21.04.2023 по 27.04.2023 структурними підрозділами ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ » на території області досліджено 193  проби питної води   на відповідність до вимог Державних санітарних правил і норм «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» і «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуаціях іншого характеру»

 Дніпропетровська область

 

кількість проб на мікробіологічні показники з них не відповідають нормативам кількість проб на фізико-хімічні показники з них не відповідають нормативам,                                                 за якими показниками
Дніпровський район, м.Дніпро 48 0 48 34 ( смак, присмак, забарвленість,  хлороформ, окиснюваність, сума ТГМ)
Кам’янський район 40 0 40 40 (хлороформ, окиснюваність)
Криворізький район 28 0 28 23 (окиснюваність. хлороформ, сума ТГМ)
Нікопольський район 35 0 35 11 ( каламутність, хлороформ, сухий залишок)
Новомосковський район 14 0 14 2 (окиснюваність)
Павлоградський район 14 0 14 4 ( каламутність)
Синельниківський район 14 0 14 14 (окиснюваність, сухий залишок)
Всього по області 193 0 193 128 ( присмак, забарвленість, каламутність, окиснюваність, хлороформ, сухий залишок)

За мікробіологічними показниками всі досліджені проби води відповідають встановленим нормативам.

У зв’язку з весняним водопіллям дещо погіршились органолептичні  показники ( смак, присмак,забарвленість, каламутність), інші фізико-хімічні показники  на рівні багаторічних значень, без аномальних змін. Інформації щодо результатів лабораторних досліджень питної води направляються керівникам об’єктів водопостачання, в органи місцевої ради і самоврядування та Держпродспоживслужбу.

ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» на період воєнного стану, враховуючи нестабільність та  можливість виникнення різних непередбачуваних ситуацій, в тому числі і на системах водопостачання,  і тим більше наразі в умовах весняного паводку та підтопленням деяких територій,  продовжує рекомендувати населенню області   вживати лише кип’ячену  або питну доочищену фасовану воду для збереження здоров’я і профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань.

 Виконавець: лікар з комунальної гігієни відділу епіднагляду та профілактики неінфекційних хвороб ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ” ЧУБУКОВА Світлана

 

Print Friendly, PDF & Email