Інформаційна кампанія «Рятуй життя безпечно»


В рамках інформаційної кампанії “Рятуй життя безпечно”, за підтримки ДУ «ЦГЗ МОЗ України», ВООЗ фахівцями ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»  12  квітня 2023 проведено візити до закладів охорони здоров’я м.Дніпро:  КНП «Міська клінічна лікарня №4» ДМР, КНП «Міська клінічна лікарня №16» ДМР.

З метою популяризації дотримання заходів з профілактики інфікування та підвищення обізнаності медичних працівників закладів охорони здоров’я  з питань інфекційного контролю проведено виступи з питань «Гігієна рук», «Респіраторна гігієна та етикет кашлю», «Використання засобів індивідуального захисту», «Безпека ін’єкцій», «Вакцинопрофілактика».

Генеральний директор ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ», Головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області Сергій ВАЛЬЧУК наголосив:

Усі медичні працівники та люди, які безпосередньо або опосередковано займаються доглядом за пацієнтами, повинні турбуватися про гігієну рук і вміти виконувати її правильно, у потрібний час.

Обробляйте руки спиртовмісним антисептиком (вміст спирту не менш як 60%), якщо руки візуально не забруднені. Це швидко, ефективно, а шкіра рук після частої обробки антисептиком залишається не такою сухою та подразненою, як від мила.

      Віддавайте перевагу обробці рук антисептиком під час рутинних процедур і якщо руки візуально не забруднені.

Коли руки видимо забруднені, зокрема біологічними рідинами, а також у випадку високого ризику забруднення спороутворюючими мікроорганізмами (C. Difficile) або норовірусами, необхідно мити руки водою з милом.

Також в рамках інформаційної кампанії серед медичних працівників закладів охорони здоров’я були розповсюджені друковані та інші інформаційні матеріали отримані від ДУ «ЦГЗ МОЗ України» в рамках інформаційної кампанії «Рятуй життя безпечно».

                  

                    

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email