В ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» пройшла робоча зустріч


      23 березня 2023 року напередодні Всесвітнього та Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз в онлайн-режимі відбулася робоча зустріч Центру громадського здоров’я МОЗ України з керівниками та фахівцями центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України. У ході  робочої зустрічі детально розглядались питання реалізації Інформаційної стратегії щодо туберкульозу на 2022-2025 роки, розробленої за координацією ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Участь в онлайн-конференції взяв генеральний директор ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ», головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області  Сергій Вальчук, фахівці відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань, відділу інформаційно-роз’яснювальної роботи Центру. Керівник та фахівці ОЦКПХ мали змогу комунікувати з начальником відділу управління та протидії туберкульозу ЦГЗ МОЗ України Яною Тарлеєвою.

Україна займає одне з провідних місць у світі за кількістю випадків лікарсько стійкого туберкульозу, тому питання протидії цьому серйозному захворюванню, зокрема й в умовах війни, наразі є одними з найактуальніших у сфері збереження громадського здоров’я. Діяльність центрів контролю та профілактики хвороб, як складової системи епідеміологічного нагляду, згідно з законом України від 06.09.2022 р. № 2573 «Про систему громадського здоров’я», є провідною у реагуванні на виклики у сфері збереження епідемічної безпеки.

Головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області Сергій Вальчук закцентував увагу фахівців установи, присутніх на онлайн-зустрічі, на завданнях, що стоять перед ними та висловив сподівання, що зусилля працівників ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» стануть вагомим внеском у подоланні  епідемічних викликів сьогодення.

Print Friendly, PDF & Email