Як покращити якість питної води?


Завдяки роботі комунальних служб, регіональної  влади, а також постійному спостереженню за показниками якості води в лабораторіях ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ», люди можуть без ризиків користуватись централізованим водопостачанням на території Дніпропетровської області. Але в умовах подальшого розгортання бойових дій на території нашої держави  існує загроза погіршення якості та безпечності питної води, що може призвести до виникнення та поширення випадків гострих кишкових інфекцій, корости, гельмінтозів та інших захворювань. У випадках обмеженого доступу до якісної питної води або її відсутності Міністерство охорони здоров’я України надає наступні рекомендації щодо засобів очищення  та знезараження води в домашніх умовах:

  • Перед очищенням воду варто оцінити за кольором та запахом. Для цього потрібно набрати половину або ⅓ об’єму пляшки та інтенсивно її потрусити.
  • Якщо на поверхні є піна, то така вода не придатна для споживання.
  • Після цього потрібно оцінити воду за запахом: за наявності хімічного, бензинового, або іншого неприємного або підозрілого запаху воду заборонено використовувати для пиття.
  • Також вода не повинна бути забарвленою: подивіться на воду в білому посуді або в прозорому посуді на білому фоні. Далі можна приступати до її знезараження.

 

     

  

Print Friendly, PDF & Email