Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 17.09.16р. по 22.09.2016р.


На 38-му тижні 2016 року (за період з 17.09.16р. по 22.09.2016р.) в Дніпропетровській області зареєстровано 335 випадків захворювання на гострі кишкові інфекції проти 350 випадків на попередньому тижні.

Захворюваність зменшилась на 13,2%, показник захворюваності склав 10,29 проти 11,63 на 100 тисяч населення.

Рівні захворюваності на гострі кишкові інфекції відповідають сезонним для даного періоду року.

По м. Дніпро зареєстровано групове захворювання на гостру кишкову інфекцію у побуті. Всього захворіло 6 осіб, в тому числі 2 дітей. Проведено епідеміологічне розслідування випадків захворювання з відбором проб зовнішнього середовища, обстеженням контактних осіб. В вогнищі проведена заключна дезінфекція. Причиною ускладнення послужило вживання страв, виготовлених удома при порушенні технології їх приготування та недотриманні правил особистої гігієни. Протиепідемічні заходи тривають.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулось 13 осіб проти 10 осіб на попередньому тижні (захворюваність зросла на 3 випадки). Показник захворюваності склав 0,39 проти 0,3 на 100 тисяч населення. Спалахів вірусного гепатиту не зареєстровано.

Зареєстровано один випадок сказу серед тварин по Петриківському району. Контактні (3 особи) отримують антирабічне лікування (профілактичні щеплення проти сказу).

Випадків отруєння дикорослими грибами та захворювання на ботулізм серед населення не зареєстровано.

 За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

Гончарова О.В. 

Print Friendly, PDF & Email