Про участь у тренінгу «Кризова комунікація в аспекті COVID-19» у м. Києві


15 – 16.11.2022р. генеральний директор ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ»  Сергій ВАЛЬЧУК прийняв участь в дводенному навчальному тренінгу «Кризова комунікація в аспекті COVID-19» у м. Києві. Захід охопив понад 50 учасників, серед яких були керівники та фахівці комунікацій ЦКПХ, регіональні координатори з вакцинації COVID-19. Тренінг організовано Міністерством охорони здоров’я України і проводився за  підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та PACT «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».

В  роботі заходу прийняв участь Міністр охорони здоров’я України Віктор ЛЯШКО. У своєму виступі він зупинився на актуальних питаннях, що постали перед системою громадського здоров’я в Україні під час війни та ролі Центрів контролю та профілактики хвороб у подолання цих викликів.

Тренінг складався з трьох модулів, на яких було розглянуто основні компоненти плану кризової комунікації, фактори, які впливають на ключові повідомлення для ефективної комунікації ризиків.

Під час заходу розглядались сценарії, методи та принципи комунікації на прикладі COVID-19.

Також обговорювались питання покращення основних компонентів плану кризової комунікації, застосування їх на прикладі сценаріїв потенційних загроз у сфері громадського здоров’я, підвищення важливості координації комунікацій між стейкхолдерами та здатність використання практичних інструментів для виявлення та встановлення зв’язків.

В ході занять разом зі спікерами учасники тренінгу дискутували на тему боротьби з дезінформацією та чутками.

Наприкінці тренінгу учасники за бажанням провакцинувалися проти грипу та COVID-19. Таку можливість надали організатори заходу, адже медичні працівники є групою ризику та повинні бути захищені від тяжких наслідків цих захворювань.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email