ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З РАКОМ ГРУДЕЙ


Всесвітній день боротьби з раком грудей проводиться щорічно 15 жовтня. Приурочені до цього дня заходи проходять у більш ніж 44 країнах світу.

Мета проведених в цей День заходів – звернути увагу суспільства на проблематику раку грудей, покращити знання з цього питання, з тим, щоб стала можливим діагностика захворювання на початковій стадії, та здійснено належного лікування.

  • Рак молочної залози – одне з найпоширеніших онкологічних захворювань серед жінок. Статистика невблаганна – близько 12% жінок потенційно можуть страждати від раку молочної залози протягом свого життя. Щороку кількість хворих збільшується, а сама хвороба молодшає. Особливо ризикують стати жертвами цієї хвороби представниці «слабкої статі», вік яких вже наближається до сорока років. У всьому світі в останні десятиліття розгорнулася кампанія по боротьбі з раком молочної залози.
  • До групи ризику відносять жінок, які ніколи не народжували, приймали тривалий час гормон екстроген, жінок, у яких пізно настав клімакс. Також до факторів ризику відносять надмірну вагу, шкідливі звички, гінекологічні захворювання, забиті місця та травми молочних залоз.
  • Рак займає друге місце в світі за смертністю. Це одне з найбільш небезпечних захворювань людства, від якого щорічно вмирає безліч людей. Хвороба підступна і мінлива, вона має здатність еволюціонувати і з роками все частіше зачіпає молодь і дітей. За роки досліджень вчені сильно просунулися в пошуку ефективного лікування, але робота ще триває.
  • Ракова пухлина може довго не давати про себе знати, розвиватися в організмі безсимптомно. Тому дуже часто виявляють її надто пізно, коли боротися вже неможливо.
  • Незважаючи на всю серйозність і страшні наслідки, рак не завжди є вироком.З даним захворюванням можливо прожити багато років, якщо отримувати своєчасне лікування, а в деяких випадках його лікують навіть на пізніх стадіях. Для поширення серед населення правильної і життєво важливої інформації важливо прислухатися до порад медиків, які з особливою силою лунають у Всесвітній день боротьби з раком молочної залози.

Методи виявлення раку молочних залоз:

  • самообстеження;
  • обстеження у мамолога або гінеколога (не рідше одного разу на рік);
  • проведення УЗД молочних залоз;
  • проведення мамографії.

Не займайтесь самолікуванням та вчасно звертайтесь до лікаря!

Джерело: https://likicontrol.com.ua

Print Friendly, PDF & Email