Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 17.06.16р. по 23.06.2016р.


На 25-му тижні 2016 року (за період з 17.06.16р. по 23.06.2016р.) в Дніпропетровській області зареєстровано 267 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію проти 183 випадків за попередній тиждень.

Показник захворюваності відповідає сезонним рівням.

Зареєстровано епідемічне ускладнення на сальмонельоз у побуті в с. Карнаухівка, з 8 захворілими. За результатами епідеміологічного розслідування фахівцями лабораторного центру встановлено, що ускладнення виникло при реалізації харчового шляху передачі збудника інфекції під час сімейного обіду. Ймовірним фактором передачі збудника інфекції послужили салати домашнього приготування, які готувались при порушенні правил особистої гігієни та під час приготування були забруднені інфекційними збудниками.

Групових випадків та спалахів захворювання на вірусний гепатит не зареєстровано. В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулось 10 осіб проти 5 осіб на попередньому тижні – захворюваність зросла на 5 випадків.

Серед тварин зареєстровано 1 випадок сказу в  Апостолівському районі. Одна контактна особа отримує антирабічне лікування (профілактичні щеплення проти сказу).

Зареєстровано 1 випадок лептоспірозу, захворілого госпіталізовано в КЗ «Дніпропетровська міська клінічна лікарня № 21 імені Є.Г.Попкової».

З підозрою на отруєння грибами госпіталізовано 3 особи проти 4 на минулому тижні.  Всі постраждалі  вживали дикорослі гриби, які самостійно збирали та готували в домашніх умовах. Серед госпіталізованих постраждалих на минулому тижні в м. Жовті Води зареєстровано 2 летальних випадки отруєння грибами, які пов’язані з вживанням дикорослих грибів домашнього приготування.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 11–14мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

Автор: Кузьменко О.В.

Print Friendly, PDF & Email