Чому не варто курити кальян


Куріння – це небезпечна залежність.У випадку дорослих – це свідомий вибір вкоротити собі життя, але у випадку дітей та підлітків – це агресивний обман проти неповнолітніх та необізнаних українців.

      Курячи сигарети, кальян чи навіть електронні сигарети, сотні тисяч молодих людей розпочинають смертельну гру зі своїм здоров’ям. Кожного року понад 130 тисяч українців помирає від хвороб, спричинених курінням.

    Кальян — це тютюновий виріб, який містить нікотин. Тривале вживання кальяну прямо пов’язане з нікотиновою залежністю, що може стати причиною вживання кількох тютюнових виробів одночасно.

      Всесвітня організація охорони здоров’я нагадує: сесія куріння кальяну завдає такої ж шкоди, як і сто викурених сигарет cutt.ly/j5cuUsO.

      Курець кальяну вдихає в 30–40 разів більше диму, ніж курець сигарети. Смако-ароматичні домішки суміші для кальяну також покликані полегшити вдихання більшої кількості диму.

       Навіть якщо ви плануєте відвідати заклад, у якому зокрема подають кальян, ви наражаєтесь на небезпеку.

      Перебування в приміщенні, де курять кальян, завдає такої ж серйозної шкоди, як і власне куріння. Пасивне куріння може спричинити запаморочення, отруєння, головний біль, ураження дихальних шляхів, а при постійному вдиханні — навіть ішемічну хворобу серця й рак легень.

       Дим від кальяну складається з газів, які не мають кольору, запаху, тож пасивні курці відчувають лише солодкуватий запах ароматизаторів.

      Для дозвілля обирайте прогулянку на свіжому повітрі або ж заклади, у яких не подають кальян. До того ж куріння кальянів у приміщеннях кафе, барів і ресторанів заборонено законом (Закон – cutt.ly/E5xObBW).

Джерело:  https://www.facebook.com/AdvocacyCenterLife

Print Friendly, PDF & Email