Безпечного куріння не існує


Безпечного куріння не існує як для людини, так і довкілля. ВООЗ наголошує, що тютюн руйнує наше довкілля, завдаючи ще більше шкоди здоров’ю людей.
✅ Вирощування тютюну виснажує ґрунт. А токсичні пестициди та хімічні добрива, які при цьому використовують, забруднюють ґрунтові води та річки. Окрім того, щороку у світі вирубується близько 200 га лісу для висівання тютюну на цій землі.
✅ При виробництві сигарет витрачається величезна кількість енергії, води та інших ресурсів. А під час виробництва та транспортування тютюнової продукції утворюється багато відходів.
✅ Тютюнові відходи містять понад 7000 токсичних хімічних речовин, у тому числі, канцерогени. Разом із тютюновим димом у навколишнє середовище викидаються тисячі тонн токсичних речовин і парникових газів. Тютюновий дим залишається стійким джерелом токсикантів довгий час після погашення сигарети.
Недопалки є найпоширенішим видом сміття у світі.Так, в Україні щороку реалізується більше 35 млрд сигарет та 7 млрд тютюнових виробів для нагрівання. Тільки за рік у навколишнє середовище України потрапляє понад 40 млрд недопалків. Крім цього, у частині недопалків тютюнових виробів для нагрівання міститься фольга та пластик.
 Відмова від тютюну принесе користь вашому здоров’ю та навколишньому середовищу. Період війни є складним періодом, коли навіть думати про припинення куріння не вистачає сил. Проте одним із найефективніших способів відмови від куріння є вольове запобігання першому вживанню сигарет і визначення чіткої дати припинення.
Сервіс із припинення куріння ? http://stopsmoking.org.ua
 Не дай тютюновому ворогу тебе вбити та наше довкілля!
Print Friendly, PDF & Email