На вимогу міжнародних стандартів


Проходження інспекційного нагляду з розширенням сфери акредитації випробувальної лабораторії на відповідність вимогам стандарту ДСТУ ISO/17025:2006

На початку квітня  2016 року  фахівцями  Національного агентства з акредитації України  проведено  інспекційний нагляд з розширенням сфери акредитації на відповідність вимогам  стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025:2006  випробувальної  лабораторії  ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ ДСЕСУ».

Під час оцінки були перевірені критерії відповідності лабораторії вимогам стандарту в частині організації, управління документацією, керування невідповідною роботою та впровадження коригувальних дій. Також були розглянуті вимоги до компетенції персоналу, наявності приміщень та відповідності умов довкілля для виконання випробувань які раніше не були заявлені у сфері акредитації. Особлива увага приділялась простежуваності вимірювань та роботі фахівців лабораторії із замовниками.

Ретельно проведена перевірка санітарно-гігієнічної  лабораторії (в частині випробувань харчових продуктів, води, об’єктів навколишнього середовища, повітря та ін.), бактеріологічної лабораторії, лабораторії особливо небезпечних інфекцій, паразитологічної та вірусологічної лабораторій, також токсикологічної  лабораторії та лабораторії електромагнітних полів та ін. фізичних факторів (докладніше див. в сфері акредитації).

За результатами  аудиту отримані рекомендації НААУ, які на цей час  впроваджені  в роботу  випробувальної лабораторії.

Таким чином, випробувальна лабораторія «Дніпропетровського ОЛЦ ДСЕСУ» підтвердила свою компетентність та отримала атестат акредитації від 24 травня 2016 № 2Н514, дійсний до 10 березня 2019.

Робота  по впровадженню європейських стандартів в лабораторії проводиться протягом всього року та має бути підтверджена при проведенні  наступного аудиту, що відбудеться в наступному році.

Автор: Прокопчук Н.В.

Print Friendly, PDF & Email