Статистика та профілактика грипу та ГРВІ у Дніпропетровській області


8 квітня 2022 р., у прес-центрі ІА «Мост-Дніпро» у режимі Zoom відбулася прес-конференція на тему «Статистика та профілактика грипу та ГРВІ у Дніпропетровській області».

У прес-конференції взяла участь завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олена Кузьменко. Вона повідомила, що у Дніпропетровський області триває епідемічний сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Протягом поточного епідсезону (2021/2022) на грип та ГРВІ перехворіло понад 500 тисяч мешканців області (504582 осіб). Цей показник на 40% більший за дані аналогічного періоду попереднього сезону. Це в першу чергу пов’язано із пандемією COVID-19 та циркуляцією на території області таких штамів коронавірусу, як «Омікрон», «Дельта». Спікер додала, що показник захворюваності по області за останній тиждень не перевищує епідпоріг.

Також епідеміолог наголосила: “Вакцинація дозволяє зменшити ризик захворіти на грип та запобігти серйозним ускладненням хвороби, госпіталізації та смерті. З початку епідемічного сезону проти грипу в області вакциновано 22503 особи , у т.ч. з груп медичного ризику – 7644, з груп епідемічного ризику – 6847 (з яких персонал медичних закладів – 5962, дітей віком від 6 місяців до 5 років – 846, вагітних – 39), інші – 8012 осіб”.

Крім того, завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» нагадала й про важливу роль у профілактиці захворювань простих правил. Мова про регулярне миття рук, використання антисептиків, дотримання фізичної дистанції в громадських місцях і носіння захисних масок, регулярне провітрювання та вологе прибирання приміщень тощо.

Більш детально з матеріалом можна ознайомитись за посиланням:

https://most-dnepr.info/news/press/205386_statistika_profilaktika_gripu.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email