Щодо обстеження дітей на наявність гельмінтів


Лікарем – паразитологом паразитологічної лабораторії «Дніпропетровського ОЦКПХ МОЗ» Штепою Л.Ф. проводились гігієнічні навчання персоналу дошкільних навчальних закладів (КЗДО  №№ 26, 196 ДМР) з метою підвищення їх гігієнічних знань.

Серед ряду тем були обговорені питання профілактики гельмінтозів, насамперед профілактики ентеробіозу. Зручні умови для зараження дітей гостриками створюються в дитячих колективах, де діти на протязі дня тісно спілкуються між собою, граються одними іграшками на одному килимі. Профілактика ентеробіозу особливо важливо тому, що гострики виділяють отруйні речовини і викликають у ростучому дитячому організмі такі негативні зміни як: алергія, порушення сну, дратівливість, відставання у розумовому та фізичному розвитку, пригнічення імунітету. Вражені гостриками діти часто і подовгу хворіють. Гострики пригнічують імунітет і перешкоджають його утворенню. Тому діти, які уражені гостриками, часто і подовгу хворіють.

Спеціалістами «Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» щороку проводяться обстеження дітей дошкільних навчальних закладів на наявність гельмінтів – гостриків з метою виявлення інвазованих, їхнього оздоровлення та зміцнення імунітету.

Усім зацікавленим особам спеціалісти паразитологічної лабораторії готові надати професійну консультативну допомогу.

За консультаціями звертатись по телефону: (056) 731-96-19 –  паразитологічна лабораторія відділу дослідження біологічних факторів ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ».

                                                                                          Бажаємо  міцного  здоров’я !

Виконавець:

Штепа Л.Ф.   –  лікар – паразитолог паразитологічної лабораторії

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email