Актуальні правила перетину українського кордону


Актуальні правила перетину українського кордону регулюються Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020р. № 1236 (з останніми змінами згідно Постанови КМУ №954 від 13 вересня 2021).

Всім іноземним громадянам та власникам посвідки на тимчасове проживання незалежно від країни прибуття для в’їзду в Україну потрібно мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, виданий страховою компанією, зареєстрованою в Україні, що покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, і діє на весь термін перебування в Україні.

Всім іноземним громадянам, власникам посвідки на тимчасове проживання, а також особам без громадянства потрібно мати один з зазначених документів:

  • документ, що підтверджує отримання однієї чи кількох доз вакцини проти COVID-19, що включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях: Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson’s Janssen, AstraZeneca/Vaxzevria, AstraZeneca/Covishield (India), AstraZeneca/SKBio (South Korea), Moderna/Spikevax, Sinopharm, CoronaVac (Sinovac); або
  • іноземний COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію, негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або одужання особи від COVID-19; або
  • негативний результат ПЛР тесту або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, що зроблений не більш як за 72 години до в’їзду

Важливо! Довідки про антитіла до COVID-19 для в’їзду не приймаються. Довідки про тестування та вакцинацію не вимагаються від дітей до 12 років. Діти з 12 до 18 років повинні будуть мати один з зазначених вище документів, але звільнені від самоізоляції зі встановленням додатка «Вдома».

Іноземні туристи від 18 років, які не пройшли вакцинацію від коронавіруса та перетинають державний кордон на в’їзд, зобов’язані мати негативний результат тесту та встановлювати мобільний додаток для контролю самоізоляції «Вдома» незалежно від терміну перебування на території України.

Самоізоляція не застосовується, якщо протягом 72 годин з моменту в’їзду пройти ПЛР-тестування або зробити експрес-тест на антиген і отримати негативний результат.

Невакциновані громадяни, які прибувають з Росії або Індії та перебували на їх території більше 7 днів протягом останніх 14 днів, повинні пройти обов’язковий 14-денний карантин без можливості його дострокового завершення.

В разі неможливості або відмови від встановлення мобільного додатка «Вдома» особі буде відмовлено у перетині державного кордону.

З 20 вересня 2021 іноземці та особи без громадянства, які в’їжджають в Україну з метою транзиту та мають документи, що підтверджують виїзд з країни протягом 48 годин, звільняються від самоізоляції та, відповідно, встановлення додатка «Вдома» та проходження тестування в Україні.

    Виконавці:

Завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій                               Шамичкова   Г.Р.

Лікар-епідеміолог відділення особливо небезпечних

інфекцій ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗУ»                                            Левченко Ю.О.

    Керівник:

В.о. генерального директора ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗУ»                Вальчук С.І.

Print Friendly, PDF & Email