Нарада з актуальних питань епідеміологічного нагляду та профілактики COVID-19 на території Дніпропетровської області


В Державній установі «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» 10.09.2021р. відбулась робоча онлай-нарада з актуальних питань епідеміологічного нагляду та профілактики COVID-19.    

В.о. генерального директора ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗУ» Вальчук Сергій Іванович зустрівся в онлайн режимі з завідувачами відокремлених структурних підрозділів ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ України».

Сергій Іванович обговорив поточний стан епідемічної ситуації з COVID-19 в Дніпропетровській області  та зупинився на ризиках поширення нового мутованого штаму «Delta» коронавірусу, який викликає коронавірусну хворобу COVID-19.

На нараді були заслухані питання  охоплення щепленнями проти COVID-19 населення області, в тому числі працівників   Центру,  стан охоплення тестуваннями на COVID-19 населення Дніпропетровської області.

Окремим питанням було обговорення Постанови головного державного санітарного лікаря України № 10 від 06.09.2021р. «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

          За підсумками наради  було наголошено про необхідність щоденного моніторингу епідемічної ситуації в області з інформуванням органів влади та громадськості. Також головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області Вальчук С.І. нагадав про необхідність продовжити активну роботу фахівців  ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗУ» та його відокремлених структурних підрозділів з питань комунікації з населенням щодо вакцинації проти COVID-19, в тому числі з залученням засобів масової інформації; продовжити моніторинг щодо охоплення тестуваннями на COVID-19 населення Дніпропетровської області та інше.

 

 

Підготували:

Резвих В.Г. –   в.о. заступника генерального директора

Сирота Л.М. – фахівець із зв’язків з громадськістю

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email