Нарада з питань вакцинації населення області від коронавірусної хвороби COVID-19


06.08.2021р в.о. генерального директора ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗУ» Вальчук С.І. провів робочу онлайн-нараду з керівниками відокремлених структурних підрозділів щодо стану вакцинації населення від коронавірусної хвороби COVID-19. Сергій Іванович акцентував увагу на результати аналізу епідемічної ситуації з COVID-19 в Дніпропетровській області та зупинився на ризиках поширення нового мутованого штаму «Delta» коронавірусу, який викликає коронавірусну хворобу COVID-19.

Керівник ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» звернувся до керівників відокремлених структурних підрозділів щодо активізації роботи з питань вакцинації та популяризації щеплень проти COVID-19. Закликав до посилення спільної роботи з адміністраціями об’єднаних територіальних громад області у співпраці з питання організації та проведення вакцинації. Зазначив, що відповідно до ст. 5 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» відповідальність за здоров’я громадян та проведення  необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів покладено на органи місцевого самоврядування. Тому запропонував активніше здійснювати комунікацію з населенням щодо популяризації щеплень проти COVID-19. Наголосив про важливість формування «колективного» імунітету.

На сьогодні іншого дієвого способу захистити себе від коронавірусної хвороби COVID-19, окрім вакцинації, немає! Саме тому необхідно скоординувати спільні зусилля медиків та влади, аби люди зрозуміли, що щеплення – це єдиний спосіб захистити себе і своїх близьких.

Для цього необхідно прийти у центри масової вакцинації населення або ж у пункт щеплень, навіть без попереднього запису, незалежно від місця проживання та реєстрації та безоплатно отримати одну з сертифікованих вакцин: AstraZeneca, CoronaVac, Comirnaty/Pfizer і Moderna.

 

Print Friendly, PDF & Email