Щодо стану захворюваності гострою респіраторною коронавірусною хворобою COVID-19 серед населення Дніпропетровської області» від 30.07.2021 року


За даними епідеміологічного моніторингу в Дніпропетровській області за останню добу зареєстровано 64 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (проти 34 за попередню добу), одужало – 8 хворих.
За останню добу випадки захворювання реєструвалися у м.Дніпро, м.Кривий Ріг, м. Марганець, м. Покров, м.Павлоград, м. Першотравенськ, м.Жовті Води, Криничанському, Покровському та П`ятихатському районах області.

За останній тиждень (з 23 по 29.07.2021р.) в області зареєстровано 245 випадків (за попередній тиждень – 208 випадкыв), показник захворюваності склав 7,7 на 100 тисяч населення (проти 6,6 за попередній тиждень). У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 18% (+37 випадків). Зростання відбулося за рахунок мешканців міст (у т.ч. м.Дніпро, м. Марганець, м.Покров, м.Павлоград, м. Першотравенськ).

За весь період пандемії (станом на ранок 30.07.2021р.) зареєстровано 136441 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, одужали 131327 пацієнтів. В області залишається 606 активних випадків захворювання на COVID-19.

На теперішній час Дніпропетровська область, які і інші регіони України, залишається в «зеленій» зоні епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби COVID-19.
Разом з тим, за прогнозами ВООЗ, МОЗ України, очікується нова хвиля зростання захворюваності в осені або наприкінці серпня місяця.

Заходи профілактики для попередження поширення коронавірусної хвороби COVID-19, в тому числі викликаною Delta-штамом вірусу SARS–CoV-2.

Дотримання трьох простих правил:

  • використання засобів індивідуального захисту – маски; важливо, щоб маска прикривала і рот, і ніс;
  • дотримання безпечної фізичної дистанції – не менш 1,5 метрів; також рекомендуємо утриматись від відвідування масових заходів та уникати місць масового скупчення людей;
  • дотримання гігієни рук – ретельне миття рук та використання антисептичних засобів для обробки рук;
  • не слід брудними руками торкатись обличчя, в тому числі очей, слизових оболонок роту та носу, тому що це вхідні ворота інфекції.

Крім того, закликаємо громадян, бути відповідальними до свого здоров’я та до здоров’я інших громадян, та при виникненні симптомів гострих респіраторних захворювань не займатись самолікуванням, а негайно звернутись до лікаря, який визначить необхідні обстеження та лікування.
Нагадаю, що захворілі на COVID-19 громадяни та люди, які перебували з ними в контакті, повинні дотримуватись обов’язкової самоізоляції.

Перелік категорій громадян, які підлягають обстеженню на коронавірусну хворобу визначений Стандартом медичної допомоги при СOVID-19 (затверджений Наказом МОЗ України №722 від 28.03.2020р. (зі змінами)) та постановою Кабінету Міністрів України №1236 від 09.12.20020р. (зі змінами).

Пріоритетний напрямок профілактики на сьогодні, це вакцинація проти коронавірусної хвороби COVID-19, яка ефективна і при Delta-штамі вірусу SARS–CoV-2.

В Україні триває п’ятий етап вакцинації. Щепитися можуть всі бажаючі. Для цього тепер не обов’язково записуватись та належати до груп ризику. Необхідно звернутись до Вашого сімейного лікаря або в центри масової вакцинації, які працюють в м.Дніпро, м.Кривий Ріг та інших містах області.

За даними МОЗ України, станом на 30.07.2021р. в Україні отримали щеплення першою дозою вакцини проти COVID-19 – 3 437 626 людей; другою дозою – 1 938 495. В Дніпропетровській області отримали щеплення першою дозою вакцини проти COVID-19 – 276 040 людей; другою дозою – 164 189.
Закликаємо всіх громадян захистити себе від COVID-19 та зробити щеплення.

Вакцинація захистить від виникнення коронавірусної хвороби COVID-19 або від тяжкого перебігу хвороби та тяжких наслідків.

 

Print Friendly, PDF & Email