Показники ознак поширення COVID-19 у Дніпропетровській області»


У Дніпропетровській області зростає кількість захворілих на коронавірусну хворобу.

Останнім часом в Дніпропетровській області, зокрема м.Дніпро, спостерігається негативна тенденція до зростання кількості випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

Станом на 18.09.2020р. в Дніпропетровській області зареєстровано 3653 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, серед яких 1982 випадків в м.Дніпро (що складає 54,3%  всіх захворілих). По області зареєстровано 83 летальних випадків, з яких 42,2 % в м.Дніпро.

Серед населення м.Дніпро щоденно реєструються до 90 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 із збереженням тенденції до зростання захворюваності.

На теперішній час м.Дніпро знаходиться у «зеленій» зоні щодо рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 (який встановлено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.06.2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS Co-2»).

Разом з тим, при збереженні темпів зростання захворюваності в м.Дніпро  та на інших адміністративних територіях Дніпропетровської області вже найближчим часом (протягом наступного тижня) існує великий ризик перевищення базового рівня захворюваності  з переходом до «жовтого» рівня епідеміологічної небезпеки із посиленням відповідних протиепідемічних (у т.ч. обмежувальних) заходів.

Найчастішими причинами зараження людей в м.Дніпро є недотримання карантинних протиепідемічних заходів в громадських місцях, зокрема закладах громадського харчування і торгівлі, в громадському транспорті, а саме: перебування в громадських місцях без засобів індивідуального захисту або не правильне використання засобів індивідуального захисту, не дотримання необхідної фізичної дистанції, правил особистої гігієни, скупчення населення в громадському транспорті тощо.

В місті зареєстровані спалахи коронавірусної хвороби COVID-19, пов’язані з перебуванням в закладах охорони здоров’я, громадського харчування, проведенням заходів релігійного характеру.

Крім того, реєструються лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19 серед осіб, які перебували за кордоном та в інших регіонах України (Харківська область, Львівська область та інших).

Виконання профілактичних заходів кожним мешканцем області сприятиме зменшенню кількості захворілих у регіоні.

Будьте відповідальними – дотримуйтесь карантинних протиепідемічних заходів в громадських місцях!

Виконавець: Шамичкова Г.Р. – завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій відділу дослідження біологічних факторів ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»

Print Friendly, PDF & Email