Показники ознак поширення COVID-19 у Дніпропетровській області станом на 09.07.2020року.


Станом на 09.07.2020р., по даним розміщеним на сайті МОЗ України (за останній тиждень), показники ознак поширення COVID-19 у Дніпропетровській області складають :

  1. завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить – 1,32% (при визначеному показнику для посилення заходів більш як 50%);
  2. середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить – 69,55 (при визначеному показнику для посилення заходів менш ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів);
  3. коефіцієнт виявлення випадків інфікуванняCOVID-19 становить – 2,17% (при визначеному показнику  для посилення заходів більш як 11%);
  4. показник динаміки зростання випадків інфікуванняCOVID-19 становить – менше 8 (при визначеному для посилення заходів більш як 10%);
  5. показник динаміки зростання випадків інфікуванняCOVID-19 застосовується у разі реєстрації більше восьми випадків на 100 тис. населення сумарно за останні сім днів.

Станом на 09.07.2020р.  на території  Дніпропетровської області  ознаки щодо посилення протиепідемічних заходів відсутні.

Рекомендовано :

  • Продовження проведення моніторингових перевірок відповідними службами щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину, а саме дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках, у громадському транспорті.
  • Посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо важливості дотримання протиепідемічних заходів під час послаблення карантину та у разі ускладнення епідемічної ситуації.
  • Використання засобів індивідуального захисту пацієнтами лікувально- профілактичних закладів та населенням, дотримання безпечної дистанції.
  • Дотримання протиепідемічних заходів при перевезенні пасажирів автотранспортом.

 

 

Print Friendly, PDF & Email