Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 17.01.20р. по 23.01.20р.


На звітному тижні (з 17.01.20р. по 23.01.20р.) за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів області з приводу гострих респіраторних вірусних захворювань звернулося 18,5 тисяч осіб (захворюваність на 100 тисяч населення складає 578,40). У порівнянні з попереднім тижнем захворюваності зросла на 33,8%. Епідемічний поріг не перевищено, але на 7 адміністративних територіях області спостерігається низька епідемічна активність грипу. Зареєстровано летальний випадок у дитини від грипу А. Питома вага дітей в загальній структурі захворілих ГРВІ складає 65,4%. Всього госпіталізовано 747 осіб, з них 629 дітей.  Проти грипу щеплено 21,6 тисячі осіб.

На звітному тижні випадки кору не реєструвались.

Стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 125 випадків (показник захворюваності на 100 тисяч населення 3,9), що на 14% нижче попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 68%.

Загальна кількість захворілих під час спалаху в КЗ «Преображенський дошкільний навчальний заклад «Малятко» Царичанської селищної ради» склала 5 дітей. При молекулярно-генетичних дослідженнях, проведених на базі обласної вірусологічної лабораторії ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України», у 2-х хворих дітей та 2-х працівників дитячого закладу виявлені РНК норовірусів.

Зареєстровано 8 випадків захворювання на вірусний гепатит (показник на 100 тисяч населення 0,25) проти 13 випадків (показник 0,34) на попередньому тижні.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 14 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

Василевська І.С.  

Кузьменко О.В.

Кісельов Д.А.                                                                                             

Богдан В.В..

Print Friendly, PDF & Email