Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з з 04.10.19р. по 10.10.19р.


На звітному тижні (з 04.10.19р. по 10.10.19р.) спостерігається сезонне зростання захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекцій. За медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів області звернулося 14,7 тисяч осіб (захворюваність на 100 тисяч населення складає 457,5). Показник захворюваності по області нижче епідемічного порогу, але вище показника минулого року на 5%. Питома вага дітей в загальній структурі захворілих ГРВІ складає 67%. В лікувально-профілактичні заклади області госпіталізована 361 людина, з них 296 дітей.

Протягом тижня зареєстровано 5 випадків кору. Всього із початку року в області зареєстровано 1536 випадків кору (захворюваність на 100 тисяч населення складає 46,2 та знаходиться на високому рівні). Не мали щеплень проти кору – 77% захворілих.

Стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 199 випадків (показник захворюваності на 100 тисяч населення 6,17), що на рівні попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 64%.

На звітному тижні зареєстровано 21 випадок захворювання на вірусний гепатит (показник на 100 тисяч населення 0,59), що на рівні попереднього тижня.

В м.Дніпро зареєстровано по одному випадку захворювання на вірусний гепатит А серед учнів Навчально-виховного комплексу №139 та Навчально-вихованого об’єднання №113. З даного приводу проінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, департамент охорони здоров’я ОДА, департамент освіти і науки ОДА, департаменти охорони здоров’я, гуманітарної політики та соціальної політики Дніпровської міської ради. Епідеміологічне розслідування та протиепідемічні заходи тривають.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 14 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

  

 

 

Василевська І.С.  

Кузьменко О.В.

Кісельов Д.А.                                                                                             

   Богдан В.В.     

Print Friendly, PDF & Email