Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з з 27.09.19р. по 03.10.19р.


На звітному тижні (з 27.09.19р. по 03.10.19р.) за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів з приводу захворювання на кір звернулося 17 осіб. Всього із початку року в області зареєстровано 1514 випадків кору (захворюваність на 100 тисяч населення складає 45,6 та знаходиться на високому рівні).

Не мали щеплень проти кору – 77% захворілих.

Стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 260 випадків (показник захворюваності на 100 тисяч населення 8,05), що на рівні попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 67%.

Зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед вихованців   КЗ «Аулівський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу «Ромашка» Аулівської селищної ради» (Криничанський район), під час якого захворіло 6 дітей. При дослідженнях, проведених в лабораторії   ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України», у 3х хворих дітей, 1 контактної дитини та 2х працівників дитячого закладу виявлені антигени норовірусів.  При дослідженнях, проведених в вірусологічної лабораторії ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України», у 3х хворих дітей, які постраждали під час спалаху гострої кишкової інфекції серед учнів КЗ «Криворізька спеціалізована школа I-III ступенів» Криворізької міської ради», виявлені РНК норовірусів.

На звітному тижні зареєстровано 21 випадок захворювання на вірусний гепатит (показник на 100 тисяч населення 0,65) проти 18 випадків на попередньому тижні.

З захворюванням на ботулізм госпіталізовано 1 особу в м. Дніпро. Випадок пов’язаний з  вживанням в’яленої риби  домашнього виготовлення.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 15 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

 Василевська І.С.                                                                                                      

Кузьменко О.В.

Кісельов Д.А.                                                                                             

Богдан В.В. 

Курбатова Н.О.                                                                               

Print Friendly, PDF & Email