Остерігайтесь ентеробіозу!


Спеціалістами обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я щороку проводяться обстеження дітей дошкільних дитячих закладів на наявність гельмінтів – гостриків з метою виявлення інвазованих, їхнього оздоровлення та зміцнення імунітету.

Це особливо важливо тому, що гострики виділяють отруйні речовини і викликають у ростучому дитячому організмі такі негативні зміни як: алергія, порушення сну, дратівливість, відставання у розумовому та фізичному розвитку, пригнічення імунітету.  Вражені гостриками діти часто і подовгу хворіють.

Зараження гостриками відбувається через рот з харчовими продуктами, водою, руками, які забруднені яйцями гельмінтів.

Ризики зараження дітей гостриками існують в дитячих дошкільних колективах, де діти на протязі дня тісно спілкуються між собою, граючись на одному килимі одними іграшками.

В поточному році спеціалістами обласного лабораторного центру в дитячих дошкільних закладах обстежено 4026 дітей, виявлено гельмінти у 74-х, які були оздоровлені та перестали бути джерелом зараження для інших дітей.

Одним із основних заходів оздоровлення і укріплення імунітету у дітей організованих колективів являється одномоментне обстеження на гельмінти всіх дітей закладу з наступним лікуванням виявлених інвазованих.

Державна установа «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» пропонує свої послуги щодо проведення лабораторного обстеження на гельмінтози на договірній основі.

За консультаціями звертатись по телефону: (056) 731-96-19 – паразитологічна лабораторія відділу дослідження біологічних факторів ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Адреса центру:  м. Дніпро,  вул. Щербаня, 6.

Автори:

Угодіна Л.Є.  –   в.о. завідувача паразитологічної лабораторії,

Штепа Л.Ф.   –   лікар-паразитолог паразитологічної лабораторії.

Print Friendly, PDF & Email