Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 26.07.19р. по 01.08.19р.


На звітному тижні (з 26.07.19р. по 01.08.19р.) за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів з приводу захворювання на кір звернулося 14 осіб (у тому числі 5 дітей). Всього із початку року в області зареєстровано 1454 випадки кору (захворюваність на 100 тисяч населення складає 43,8 та знаходиться на високому рівні). Не мали щеплень проти кору – 77% захворілих.

Стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 247 випадків (показник захворюваності на 100 тисяч населення 7,6), що на рівні  попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 58%.

Зареєстровано 17 випадків захворювання на вірусний гепатит, у тому числі 9 випадків вірусного гепатиту А (показник на 100 тисяч населення 0,51) проти 21 випадку на попередньому тижня (показник 0,65).

У м.Дніпро за звітний тиждень зареєстрований 1 летальний випадок захворювання на лептоспіроз.

При моніторингових лабораторних дослідженнях води водоймищ в 5-х випадках виділені холероподібні вібріони (пляж по вул. Маршака (Тернівський р-н м. Кривий Ріг), стічна вода на очисних спорудах Центральної станції аерації КП «Кривбасводоканал» у Криворізькому районі, річка Кільчень в межах м.Підгороднє, р. Дніпро, КЗК «Парк культури та відпочинку Придніпровський», річка Вовча – міський пляж м. Павлоград).

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

  

 

Кисельов Д.А.

Кузьменко О.В.

Левченко Ю.О.

Богдан В.В.

Print Friendly, PDF & Email