Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 19.07.19р. по 25.07.19р.


На звітному тижні (з 19.07.19р. по 25.07.19р.) за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів з приводу захворювання на кір звернулося 10 осіб (у тому числі 3 дітей). На поточному тижні спалахи кору не реєструвалися.

Всього із початку року в області зареєстровано 1446 випадків кору (захворюваність на 100 тисяч населення складає 44,7 та знаходиться на високому рівні). Не мали щеплень проти кору – 77% захворілих.

Стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 249 випадків (показник захворюваності на 100 тисяч населення 7,71), що на 28% вище  попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 55%.

В м.Дніпро зареєстровано спалах сальмонельозу серед працівників ТОВ «МІРОПЛАСТ» (м.Дніпро, Самарський район, вул.Курсантська, 10). Загальна кількість захворілих під час спалаху складає 24 особи. Серед захворілих, мешканці м.Дніпро, м.Новомосковськ, м.Кам’янське,  Магдалинівського та Синельниківського районів.  Хворі госпіталізовані в інфекційні стаціонари області. Протиепідемічні заходи тривають.

На звітному тижні зареєстровано 21 випадок захворювання на вірусний гепатит, у тому числі 2 випадки вірусного гепатиту А (показник на 100 тисяч населення 0,65) проти 12 випадків на попередньому тижня (показник 0,15).

За звітний тиждень в лікувально-профілактичні заклади області за медичною допомогою звернулось 4 особи, які контактували з хворою на сказ твариною. Фахівцями ВСП ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» проведено епідеміологічне обстеження вогнища. Контактні особи отримують лікувально-профілактичні щеплення.

При моніторингових лабораторних дослідженнях води водоймищ в 1-му випадку виділені холероподібні вібріони (м. Кам’янське, пляж на правому березі р. Дніпро).

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 14 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

 

 

 

 

Василевська І.С.

Кузьменко О.В.

Кисельов Д.А.

Левченко Ю.О.

Прокопчук Н.В.

Print Friendly, PDF & Email