Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 28.06.19р. по 04.07.19р


На звітному тижні (з 28.06.19р. по 04.07.19р.) за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів з приводу захворювання на кір звернулося 39 осіб (у тому числі 19 серед дітей).  Всього із початку року в області зареєстровано 1392 випадки кору (захворюваність на 100 тисяч населення складає 41,8 та знаходиться на високому рівні). Не мали щеплень проти кору – 77% захворілих.

Стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 222 випадки (показник захворюваності на 100 тисяч населення 6,8), що на рівні попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 62%.

На звітному тижні м. Кам`янське зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції у побуті. Всього захворіло 6 осіб «ромської» національності (у тому числі 5 дітей). Протиепідемічні заходи тривають.

Захворюваність на вірусні гепатити поодинока. Зареєстровано 8 випадків (показник на 100 тисяч населення 0,25), що на рівні попереднього тижня.

При моніторингових лабораторних дослідженнях води водоймищ в 4-х випадках виділені холероподібні  вібріони (річка Кільчень в межах м. Підгороднє, річка Дніпро КЗК «Парк культури та відпочинку Сагайдак», річка Дніпро, Мандриківська коса спортбаза, річка Вовча – міський пляж м. Павлоград).

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 15 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

Василевська І.С.

Кузьменко О.В.

Шамичкова Г.Р.

Рієра Л.А.

Print Friendly, PDF & Email