Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 14.06.19р. по 20.06.19р


На звітному тижні (з 14.06.19р. по 20.06.19р.) за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів з приводу захворювання на кір звернулося 33 особи (у тому числі 21 дитина). На поточному тижні спалахи кору не реєструвалися.

Всього із початку року в області зареєстровано 1345 випадків  кору (захворюваність на 100 тисяч населення складає 40,5 та знаходиться на високому рівні). Не мали щеплень проти кору – 77% захворілих.

Стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 266 випадків (показник захворюваності на 100 тисяч населення 8,30), що на 16% більше попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 67%.

На звітному тижні зареєстровано 3 випадків захворювання на вірусний гепатит (показник на 100 тисяч населення 0,1) проти 13 випадків (показник 0,4) на попередньому тижні.

При моніторингових лабораторних дослідженнях води на 8 пляжах області виділені холероподібні  вібріони, які не викликають захворювання холерою (річка Кільчень в межах м. Підгороднє, річка Самара – дитячий пляж м. Новомосковськ, річка  Оріль в смт. Царичанка, річка Чаплинка в смт. Петриківка, Єлизаветівський котлован «Голубе озеро» в с.Єлизаветівка, річка Оріль в с. Чернетчина, річка Самара – пляж в с. Маломиколаївка Петропав-лівського району).

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

   

Василевська І.С.

Кузьменко О.В.

Кісельов Д.А.

Шамичкова Г.Р.

Рієра Л.А.

Print Friendly, PDF & Email