Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 31.05.19р. по 06.06.19р.


На звітному тижні (з 31.05.19р. по 06.06.19р.) за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів з приводу захворювання на кір звернулося 58 осіб  (у тому числі 23 дітей). Зареєстровано 1 спалах: у Криничанському районі (Гуляйпільська ЗОСШ – 4 вип.).

Всього із початку року в області зареєстровано 1277 випадків  кору (показник захворюваності на 100 тисяч населення 39,8 знаходиться на високому рівні). Не мали щеплень проти кору – 78% захворілих.

Стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 216 випадків (показник захворюваності на 100 тисяч населення 6,69), що на 34% більше попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 64%.

В м.Дніпро зареєстровано спалах сальмонельозу, пов’язаний з рестораном «Конфетті» (ж/м Перемога, проспект Героїв, 1м) – всього захворіло 6 дорослих осіб.

На звітному тижні зареєстровано 9 випадків захворювання на вірусний гепатит (показник на 100 тисяч населення 0,3) проти 10 випадків на попередньому тижні.

За період з 15.05.2019р. по 07.06.2019р. в ВСП «Верхньодніпровський міський відділ лабораторних досліджень ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» надійшло 6 екстрених повідомлень щодо захворювання на вірусний гепатит серед мешканців м.Верхньодніпровськ та Верхньодніпровського району. При проведені епідеміологічного розслідування встановлено, що всі хворі у березні-квітні 2019р. перебували на стаціонарному лікуванні в КЗ «Верхньодніпровська центральна районна лікарня» ДОР». Не виключається внутрішньолікарняне інфікування хворих під час їх перебування в КЗ «Верхньодніпровська районна центральна лікарня» ДОР».  У 4-х хворих встановлено заключний клінічний діагноз: «вірусний гепатит С, гостра форма», по 2-м хворим інформація про заключний клінічний діагноз не надходила. Протиепідемічні заходи тривають.

В медичний заклад міста Кривий Ріг з приводу отруєння грибами звернулося та госпіталізовано 3 особи однієї сім’ї.  Постраждалі  вживали дикорослі гриби (схожі на печериці), які самостійно зібрали  та приготували в домашніх умовах.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

Василевська І.С.

Кузьменко О.В.

Кісельов Д.А.

Богдан В.В.

Курбатова Н.О.

Print Friendly, PDF & Email