Державна установа «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» прийняла активну участь у четвертому щорічному регіональному науковому Симпозіумі в рамках концепції «Єдине здоров’я» за підтримки Програми зменшення біологічної загрози (ПЗБЗ) в Україні.


Четвертий щорічний регіональний науковий Симпозіум в рамках концепції  «Єдине здоров’я» за підтримки Програми зменшення біологічної загрози  (ПЗБЗ) в Україні  відбувся у м. Києві з  20 по 24.05.2019 року.

 У роботі четвертого  щорічного регіонального наукового симпозіуму прийняли участь більш, як 120 установ, включаючи науково – дослідні інститути, обласні лабораторні центри, медичні вузи, медичні академії післядипломної освіти, ветеринарні та аграрні вузи та заклади охорони здоров’я. Протягом перших чотирьох днів Симпозіуму 50 дослідників представили свої роботи підчас усних презентацій, та ще 40 дослідників – на паралельних сесіях коротких доповідей; крім того  презентувалось більше 450 постерних доповідей.

 

Метою Симпозіуму було підвищення рівня біобезпеки та біозахисту, сприяння поширенню концепції «Єдиного здоров’я» в Україні, розвиток знань в галузі епідеміологічного нагляду, а також покращення розуміння ризиків виникнення захворювань. Четвертий щорічний регіональний науковий Симпозіум в рамках концепції  «Єдине здоров’я»  за підтримки Програми зменшення  біологічної загрози  (ПЗБЗ)  в Україні організовано як одну із складових Програми з написання наукових робіт (ПННР ), що була впроваджена в рамках Програми зменшення біологічної загрози  (ПЗБЗ ) Агентства зменшення загрози (АЗЗ ). Симпозіум дозволив представити  результати науково – дослідних робіт, що проводяться в Україні, а також сприяти співпраці та порозумінню учасників у виконанні наступних досліджень.

Науковий Симпозіум проведено за участю  дванадцяти міжнародних експертів з США та Європи, які працювали як модератори і редколегія, та оцінювали кожну представлену усну та постерну презентацію, в т.ч. Стівен Хігз, Наталія Катеринчук, Луїс ДаСільва, Карен Сейлорс, Артем Роговський, Марко де Нарді, Грегорі Е. Глас, Сергій Михайловський, Войчех Іваняк,  Олег Лущак, Ізабель Лехнер, Фалгуні К. Парех. Робота Симпозіуму проведена за активною участю Доктора Девіда Дж. Мустра, менеджера з питань біоспостереження та науково-дослідницької діяльності Представництва «Блек енд Вітч»/«Метабіота, команди ПННР.

 

В рамках  Симпозіуму ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» презентував  28  постерних доповідей,  1 усну презентацію та 2 коротких усних доповіді, виконаних фахівцями установи та його відокремленого структурного підрозділу. Під час  постерних презентацій та усних доповідей фахівці  ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України»  приймали участь  в обговоренні виступів та відповідали на питання міжнародних експертів.       

 

 

Роботи фахівців ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ  України» позитивно  оцінені міжнародними експертами. За результатами активної участі у роботі Симпозіуму  фахівці  установи отримали сертифікати.

 

 

 

Виконавець: Шамичкова Г.Р. – завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій ВДБФ ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»

Print Friendly, PDF & Email