Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 15.03.19р. по 21.03.19р.


На звітному тижні (з 15.03.19р. по 21.03.19р.) зареєстровано 60 випадків захворювання на кір (у тому числі 27 серед дітей).

Всього із початку року в області зареєстровано 467 випадків  кору (показник захворюваності на 100 тисяч населення 14,5 знаходиться на високому рівні). Не мали щеплень проти кору – 77% захворілих.

Захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції у порівнянні  з попереднім тижнем зросла на 1,4%. За медичною допомогою звернулося 12,9 тисяч осіб. Питома вага дітей до 17 років – 69%. Епідемічний поріг в цілому по області не перевищено.

З приводу гострих респіраторних інфекцій в лікувально-профілактичні заклади області госпіталізовано 437 осіб, у тому числі 379 дітей.

Стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 266 випадків (показник захворюваності на 100 тисяч населення 8,24), що на 16% нижче попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 69%.

При епідеміологічному розслідуванні спалаху гострої кишкової інфекції серед учнів КЗО «Середня загальноосвітня школа №112» ДМР» (вул.Солідарна 4) лабораторними методами досліджень, проведених в          ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» встановлено, що етіологічною причиною спалаху послужив норовірус.

На звітному тижні в м.Дніпро серед вихованців КЗО «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №5» ДМР» (пр.Дмитра Яворницького, 105) зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції, викликаної ротавірусом. З приводу спалаху проінформовано ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України»,  Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, обласний та міський департамент охорони здоров’я. Заходи тривають.

Захворюваність на вірусні гепатити поодинока. Зареєстровано 11 випадків (показник на 100 тисяч населення 0,3) проти 6 випадків на попередньому тижні.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

 

 

Василевська І.С.

Кісельов Д.А.

Кузьменко О.В.

Богдан В.В

Print Friendly, PDF & Email