Оперативна інформація щодо захворюваності на грип та ГРВІ на 8 тижні 2019 року


Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України – єдина установа в області, яка здійснює епідеміологічний та вірусологічний моніторинг поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій.

За даними оперативного епідеміологічного моніторингу на 8-му тижні 2019 року (з 15.02.19р. по 21.02.19р.) в Дніпропетровській області з приводу гострих респіраторних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося 15,1 тисячі осіб (показник захворюваності на 100 тисяч населення нижче показника попереднього тижня). Питома вага дітей в загальній структурі захворілих  – 65%.

У порівнянні з попереднім тижнем загальна кількість госпіталізованих осіб знизилася. Всього за звітній тиждень по Дніпропетровській області госпіталізовано 395 осіб.

Летальних випадків через ускладнення від грипу, ГРІ не зареєстровано.

 

Вірусологічний моніторинг проводиться обласною вірусологічною лабораторією та двома вірусологічними підрозділами ВСП Криворізький та Кам`янський міський відділ лабораторних досліджень ДУ«Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»

Лабораторні дослідження на грип із використанням ПЛР методу проводяться на базі модернізованої обласної вірусологічної лабораторії за адресою: м.Дніпро, вул.Шербаня, 6.

За даними лабораторних досліджень у поточному епідемічному сезоні встановлено циркуляцію вірусів грипу типу А.

 

Щеплення проти грипу.

У поточному епідемічному сезоні в Дніпропетровській області щеплено проти грипу 20644 осіб (71,7% від запланованих),  у т.ч.:

–    медичного ризику – 4786 осіб (58,2% від запланованих);

–    епідемічного ризику – 15858 осіб (76,4% від запланованих).

 

 

 

Завідувач відділення організації

епідеміологічних досліджень відділу

дослідження біологічних факторів

     ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»                                           Кузьменко О.В

 

Print Friendly, PDF & Email