Оперативна інформація щодо захворюваності на грип та ГРВІ на 2 тижні 2019 року


Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України – єдина установа в області, яка здійснює епідеміологічний та вірусологічний моніторинг поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій.

За даними оперативного епідеміологічного моніторингу на 1-му тижні 2018 року (з 04.01.18р. по 10.01.19р.) в Дніпропетровській області з приводу гострих респіраторних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося 14,2 тисяч осіб (показник захворюваності на 100 тисяч населення 429,3). Захворюваність на рівні попереднього тижня.

Показник захворюваності по області нижче епідемічного порогу. На 4-х адміністративних територіях області перевищено  епідемічні рівнів захворюваності.

Найвищий рівень захворюваності зареєстровано серед мешканців м.Вільногірськ (1232,23).

Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції знизилась на 14,6%. Зареєстровано майже 7 тисяч випадків (інт.пок.1226,7). Питома вага дітей в загальній структурі захворілих  – 49%.

У порівнянні з попереднім тижнем загальна кількість госпіталізованих осіб знизилась. Всього за звітній тиждень по Дніпропетровській області госпіталізовано 681 особа, у т.ч. 512 дітей.

Летальних випадків через ускладнення від грипу не зареєстровано.

Вірусологічний моніторинг проводиться обласною вірусологічною лабораторією та двома вірусологічними підрозділами ВСП Криворізький та Кам`янський міський відділ лабораторних досліджень ДУ«Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»

Лабораторні дослідження на грип із використанням ПЛР методу проводяться на базі модернізованої обласної вірусологічної лабораторії за адресою: м.Дніпро, вул.Шербаня, 6.

За даними лабораторних досліджень у поточному епідемічному сезоні встановлено циркуляцію вірусів грипу типу А.

 

Щеплення проти грипу.

У поточному епідемічному сезоні в Дніпропетровській області щеплено проти грипу 20329 осіб (70% від запланованих),  у т.ч.:

–    медичного ризику – 4704 особи (57,2% від запланованих);

–    епідемічного ризику – 15625 осіб (75,3% від запланованих).

 

Завідувач відділення організації

епідеміологічних досліджень відділу

дослідження біологічних факторів

ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»                                           Кузьменко О.В

 

Print Friendly, PDF & Email