Оперативна інформація щодо захворюваності на грип та ГРВІ на 51 тижні


Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України – єдина установа в області, яка здійснює епідеміологічний та вірусологічний моніторинг поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій.

За даними оперативного епідеміологічного моніторингу на 51му тижні 2018 року (з 14.12.18р. по 20.12.18р.) в Дніпропетровській області з приводу гострих респіраторних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося 19,9 тисяч осіб (показник захворюваності на 100 тисяч населення 601,7).

У порівняні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 5,6% та вище показника минулого року. Епідемічний поріг в цілому по області не перевищено. На 8-ми адміністративних територіях області перевищено епідемічні рівнів захворюваності.

Найвищий рівень захворюваності зареєстровано серед мешканців Томаківського району (1078,1).

Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції зросла на 2,6%. Зареєстровано 13 тисяч 160 випадків (інт.пок. 2335,3). Питома вага дітей в загальній структурі захворілих  – 65,8%.

За даними департаменту освіти та науки Дніпропетровської ОДА, у зв’язку зі збільшенням чисельності учнів, які відсутні на уроках через захворювання на ГРВІ, освітній процес призупинено в окремих класах та школах м.Дніпро, м.Кам`янське,  м.Кривий Ріг, м.Павлоград, Васильківського, Криничанського, Криворізького, Дніпровського, Новомосковського та Широківського районів.  Всього закрито 6 шкіл та 158 класів,  із загальною кількістю учнів –  4803.

У порівнянні з попереднім тижнем загальна кількість госпіталізованих осіб зросла на 8,4%. Всього за звітній тиждень по Дніпропетровській області госпіталізовано 751 особа, у т.ч. 607 дітей.

Летальних випадків через ускладнення від грипу, ГРІ не зареєстровано.

Вірусологічний моніторинг проводиться обласною вірусологічною лабораторією та двома вірусологічними підрозділами ВСП Криворізький та Кам`янський міський відділ лабораторних досліджень ДУ«Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»

Лабораторні дослідження на грип із використанням ПЛР методу проводяться на базі модернізованої обласної вірусологічної лабораторії за адресою: м.Дніпро, вул.Шербаня, 6.

За результатами вірусологічного моніторингу на звітному тижні встановлено циркуляцію вірусів грипу типу А.

Щеплення проти грипу.

У поточному епідемічному сезоні в Дніпропетровській області щеплено проти грипу 16197 осіб (55,9% від запланованих),  у т.ч.:

–          медичного ризику – 3224 особи (39,2% від запланованих);

–          епідемічного ризику – 12973 особи (62,5% від запланованих).

Print Friendly, PDF & Email