ПЕРЕДНОВОРІЧНІ ПОРАДИ МЕШКАНЦЯМ МІСТА СТОСОВНО ПРИДБАННЯ ЯЛИНОК


У всіх лісогосподарських підприємствах лісових ресурсів України розпочалася реалізація ялинок, заготівля яких планується на спеціальних плантаціях або у ході виконання лісогосподарських заходів з догляду за лісовими насадженнями.

«Шановні мешканці міста !

Головним символом свята є новорічна ялинка, але при купівлі  ялинки слід поцікавитися документами виданними Державними органами ,де зазначається  безпека придбаного вами товару з точки зору радіаційної безпеки. У цьому випадку Ви отримаєте гарантію того, що це дерево вирубане легально та пройшло радіологічний контроль. Не варто купувати ялинку в місцях нелегального продажу, невідомого походження, без відповідних документів бо такі деревця можуть приховувати в собі «неприємні сюрпризи», особливо загрозу вашому здоров’ю і здоровю ваших рідних».

Новорічні ялинки, які реалізовуватимуться на ринках, зокрема на «стихійних», без вищеназваних випробувань можуть мати сумнівне походження.

«Шановні мешканці міста! Будьте свідомими та пильними, не купуйте ялинки, які можуть бути заготовлені з порушенням законодавства та із завданням шкоди вашому здоров’ю та здоров’ю ваших близьких.Приємних новорічних свят».

 Контактна інформація: ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»  ,м.Дніпро , вул. Щербаня,6, тел. 731-96-35, – вартість одного дослідження в деревені  цезію- 137  складає 176,6 грн. з НДС.

Print Friendly, PDF & Email